Co je to úniková hra a jak si ji můžu zahrát?

Co je to úniková hra a jak si ji můžu zahrát?

od admin

Úniková hra je forma dobrodružné hry, která zapojuje každého z účastníků, využívá jejich smysly, nápaditost a týmovost k úspěšnému dosažení cíle. Hráči únikové hry se musí dobře zorientovat v prostoru, ve kterém se hra odehrává, vyřešit hádanky a rozluštit šifry ve stanoveném čase. Ke hře však nepotřebujete žádné odborné znalosti, trénink, ani speciální schopnosti. Postačí využít své intuice, selského rozumu a fantazie. 

Únikové hry mají základ z počítačových her, ve kterých byl hráč uvězněn v určitém prostoru, který musel co nejpodrobněji prozkoumat, aby se co nejdříve vysvobodil, nalezl únikovou cestu a mohl místnost opustit.

Únikové hry můžete najít také pod různými názvy, jako například Escape Game, Scavenger Game nebo jen únikovka.

Z televizního vysílání jistě znáte TV show Pevnost Boyard, kterou lze označit za určitou formu únikové hry. První úniková hra vznikla v Asii, konkrétně v Japonsku v roce 2007, ze kterého se hra velmi rychle rozšířila do celého světa. Popularitu únikových her potvrzuje i fakt, že například v Malajsii mají v obchodním domě jedno celé patro vyhrazené právě únikovým hrám. I v České republice, v každém větším městě, můžete vyzkoušet nespočet únikových her, které Vám zprostředkují nezapomenutelný zážitek. 

Nejčastějším tématem únikové hry bývají příběhy z počítačových her, filmů a historických událostí. Únikovky se mohou opírat také o unikátní prostředí v daném městě. Únikovou hru si lze zahrát například v uzavřeném prostoru Technického muzea nebo venku na čerstvém vzduchu, obklopeni zvěří v Pražské ZOO, po vzoru bájného příběhu Noemovy archy. Samozřejmě témat a obtížností únikových her je velmi mnoho a každý si přijde na své. 

Například venkovní úniková hra Get Out Fun je určena pro každého, kdo si rád hraje a chce si užít interaktivní zábavu virtuálního světa v reálném prostředí. Mimo to, že si hru skvěle užijete se svými přáteli, tak se můžete dozvědět zajímavé příběhy a tajemství českých měst, nejen v Praze. Máte-li zájem zažít na své běžné procházce něco více, pak je venkovní úniková hra to pravé zpestření, které Vás i Vaše přátele zabaví na několik hodin. 

Benefitem je, že venkovní únikové hry si můžete zahrát prakticky kdykoliv a nemusíte být nijak zvláštně vybaveni, stačí Vám pouze mobilní telefon a aplikace od www.getoutfun.cz, prostřednictvím které si užijete moře zábavy. Mobilní aplikaci Get Out Fun si stáhněte na App Store pro mobily s operačním systémem iOS, nebo na Google Play pro mobily s Androidem.  

Mohlo by vás zajímat