Tipy, jak úspěšně dokončit venkovní únikové hry

Tipy, jak úspěšně dokončit venkovní únikové hry

od admin

Také si Vás získaly venkovní únikové hry, ale hledáte tipy, jak zlepšit své skóre? Chtěli byste si vyzkoušel více únikových her, ale ještě nejste tolik ostřílení a prozatím se otrkáváte? Zkuste se inspirovat našimi radami, které by Vám mohly pomoci k dosažení úspěšného zdolání cíle jakékoliv venkovní únikovky.

Většina venkovních únikových her GetOutFun v Praze od Vás nebudou vyžadovat žádné odborné vědomosti nebo dovednosti. Pražské venkovní únikovky jsou především o zábavě, selském rozumu a vtipu. Proto nehledejte složitosti a koukejte se po detailech. Venkovní úniková hra není raketová věda a proto možná tak moc netrapte svůj mozek a zkuste na to jít lišácky. 

Určitě si ale před samotnou hrou vyberte osobu, která bude průběh hry řídit a korigovat jednotlivé hráče. Tato osoba bude mít na starosti sběr předmětů od ostatních hráčů. Sbírání informací a předávání dále celému týmu a také hlídání času a použitých hádanek je důležité, aby se týmu nepletly do dalšího průběhu hry a tím jste se zbytečně nezdržovali. 

Každopádně úniková hra je o bystrosti, o hledání a zkoumání svého okolí. Buďte tedy v pozoru a nenechte si ujít sebemenší detail, který by mohl do rozluštění Vaší hádanky pasovat. Aby se Vám podařilo najít co nejvíce hádanek, hledejte všichni v týmu, na různých místech – rozdělte se a centimetr po centimetru prohledejte své okolí. Opět platí, že únikové hry jsou o zábavě, tímto způsobem přistupujte i k hledání nápověd a indícií. Určitě nebudou nápovědy schované hluboko v zemi pod kamenem, který může na první pohled působit zajímavě. Indície byste měli vidět na první pohled nebo při drobném zapátrání. 

Pokud najdete nějaký předmět, který se týká hry, dejte ho na viditelné místo a k němu shromažďujte ostatní předměty, ať máte přehled o všech indíciích a hádankách, které budete používat. Díky přehlednosti se Vám bude lépe rozpoznávat podstata hry a ulehčíte si její rozluštění. 

Únikové hry jsou o zdolávání dílčích úkolů, proto se vždy soustřeďte na řešení daného úkolu selským rozumem. Pokud se nejste schopni pohnout z místa, protože někam nedosáhnete, nezkoušejte se za každou cenu protáhnout určitou skulinkou. Spíše se podívejte kolem sebe, jestli neexistuje jednodušší způsob, jak se na dané místo dostat, případně zda není po ruce nějaký nástroj, který by Vám v řešení daného úkolu pomohl a ulehčil Vám snažení.

Naše rady si můžete ihned vyzkoušet v prostředí jakékoliv moderní pražské únikové hry od Get Out Fun. Stáhněte si mobilní aplikaci Get Out Fun, která je zdarma a pro mobilní zařízení s operačním systémem Android z Google Play i s operačním systémem iOS z App Store, následně si vyberte Vámi oblíbenou venkovní únikovou hru a zábava může začít.

Mohlo by vás zajímat